کد خبر: ۱۳۴۰۵۰
۷۹۰ بازدید
۱۰ دیدگاه (۹ تایید شده)

برخی از رسانه های خبری مخرب و بدون مجوز در میانه باید کنترل شود

۱۴۰۲/۸/۲۳
۲۳:۵۶

رسانه‌های اجتماعی به بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره ما تبدیل شده‌اند و بستری را برای ارتباط، اشتراک‌گذاری اطلاعات و باخبر شدن از رویدادهای جاری در اختیار ما قرار می‌دهند.

با این حال، ظهور رسانه ­های اجتماعی هم­چنین به گسترش اطلاعات نادرست و اخبار جعلی منجر شده است که می­تواند عواقب جدی در دنیای واقعی داشته باشد.

از دست‌کاری سیاسی و آزار اینترنتی گرفته تا نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی و مسایل مربوط به سلامتی و صحت، اثرات منفی رسانه‌های اجتماعی در سال‌های اخیر به طور فزاینده‌ای آشکار شده است، که این اطلاعات هم‌واره به گونه­ نادرست یا گمراه­ کننده به شکل اخبار واقعی ارایه می­شود.

این پدیده به دلیل قدرت ‌تاثیرگذاری بر افکار عمومی، اختلاف افگنی و آسیب رساندن، به یک نگرانی قابل توجه برای افراد، سازمان­ها و دولت­ها تبدیل شده است.

درک ماهیت اخبار جعلی و ‌تاثیر آن بر جامعه برای مبارزه موثر با انتشار آن بسیار مهم است. همان‌طور که رسانه­ های اجتماعی به تکامل خود ادامه می­دهند، مهم است که خطرات را درک کرده و اقداماتی را برای جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست انجام داده و از خود و جوامع خود محافظت کنیم.

حال باید فهمید دلایل انتشار اطلاعات و اخبار نادرست از سوی برخی افراد یا رسانه ها چیست؟

دلایل مختلف برای انتشار اخبار جعلی و اطلاعات نادرست در رسانه­ های اجتماعی وجود دارد.

اولاً، سهولت اشتراک‌گذاری اطلاعات در پلت­فرم‌های رسانه‌های اجتماعی باعث می‌شود که اطلاعات نادرست به سرعت ویروسی شوند.

ثانیاً، برخی افراد یا گروه‌ها عمداً اخبار جعلی را برای پیش‌برد منافع شخصی، سیاسی یا مالی خود ایجاد و به اشتراک می‌گذارند.

ثالثاً، فقدان مکانیزم‌های راستی‌آزمایی در پلت­فارم‌های رسانه‌های اجتماعی اجازه می‌دهد تا اطلاعات نادرست بدون کنترول منتشر شود.

از اطلاعات نادرست و اخبار جعلی می­توان برای موارد ذیل استفاده کرد:

احساس گرایی: اطلاعات نادرست و اخبار جعلی می­تواند هیجان‌انگیز و جلب توجه کند که می‌تواند باعث افزایش تعامل و ایجاد کلیک، لایک، اشتراک­ گذاری و نظرات بیش‌تر شود.

برنامه­ های سیاسی: از اطلاعات نادرست و اخبار جعلی می­توان برای پیش‌برد برنامه ­های سیاسی، با انتشار اطلاعات نادرست که از یک حزب سیاسی یا نامزد خاص حمایت می­کند، استفاده کرد.

سود مالی: از اطلاعات نادرست و اخبار جعلی می­توان برای ایجاد درآمد، با جذب ترافیک به وبسایت‌ها یا صفحات رسانه ­های اجتماعی که دارای تبلیغات یا محتوای سپانسر‌شده هستند، استفاده کرد

باورهای ایدیولوژیک: اطلاعات نادرست و اخبار جعلی می­تواند توسط افراد یا گروه‌هایی که دارای اعتقادات ایدیولوژیک قوی استند منتشر شود، حتی اگر اطلاعات توسط حقایق یا شواهد پشتیبانی نشود.

نیت مخرب: اطلاعات نادرست و اخبار جعلی را می­توان به قصد آسیب رساندن یا ایجاد هرج و مرج، از طریق انتشار شایعات یا ادعاهای نادرست در مورد افراد یا گروه‌ها منتشر کرد.

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۰۲/۸/۲۶ ۲۲:۱۵

آزادی بیان یعنی هر کسی آزاد است نظرش را آزادانه مطرح کند حتی اگر نظر او از دیدگاه ما مخرب یا نادرست باشد. ایده ی برخورد یا کنترل رسانه های به قول شما مخرب و بدون مجوز میتواند بهانه خوبی برای سرکوب منتقدین و نقض آزادی بیان باشد. هر چند که همین حالا هم بسیاری با همین بهانه ها ...

۰۲/۸/۲۵ ۲۲:۵۹

درباره تیتر شما باید عرض کنم که کنترل رسانه و دریافت مجوز از ۲۰۰ سال پیش در غرب جمع شده است. ثانیا رسانه مخرب را چه کسی یا دستگاهی تشخیص می دهد؟ سوم، آن کسی که رسانه مخرب را تشخیص می دهد معیارهایش برای تشخیص رسانه مخرب چیست؟
مخاطب باید سواد رسانه ای خود را ارتقا دهد تا سره از ناسره را تشخیص داده و از مزایای رسانه استفاده و از گزندهایش در امان باشد و هیچ راه حل دیگری وجود ندارد. مجوز و کنترل و خود را حق دانستن چاره کار نیست.

۰۲/۸/۲۵ ۲۰:۲۷

باید آگاهی تا اندازه ای افزایش پیدا کند که خودش به راحتی تشخیص دهد با محدود کردن چیزی حل نمی‌شود. با کنترل چند تا سایت کانل مشخص می‌گردد چون خبرهای دروغ دوباره در همین مجازی گفته می‌شود دروغه .

۰۲/۸/۲۵ ۰۹:۲۷

کاملا فرمایشتان متین و منطقی است، اما مردم ازکجا تشخیص دهند که این اخبار کذب است؟ تشخیص این امر برعهدهٔ مسؤلان ذیربط است که در همان نطفه خفه کنند نه مردمان عادی

۰۲/۸/۲۴ ۱۸:۱۱

دوست عزیز با احترام به نظر جنابعالی خدمتتان عارضیم که بحث مبارزه با رسانه نیست اگر اشراف کامل نسبت به درک این موضوع داشته باشید.ما مخالف آگاهی و اطلاع رسانی نیستیم.آگاهی و اطلاع رسانی از سوی یک رسانه خبری خود قوانین و پارامتر هایی دارد که باید از سوی سردبیر و یا مدیر آن رسانه رعایت شود.ما بر این باوریم که نباید با انتشار اخبار کذب و بی اساس از سوی برخی رسانه ها نسبت به جامعه، خانواده، شخص یا گروه خاصی از افراد جامعه که موجب رنجش خود و خانواده های آنها میشود که ماهم بخشی از آن جامعه هستیم آسیب رساند.

۰۲/۸/۲۴ ۱۵:۳۷

باسیستم الکترونیک جهانی نمیتوان مبارزه کرد، دراوایل انقلاب افرادیکه کاست نواردرماشین داشتند میگرفتند... سپس ویدئو آمد،با ویدئو مبارزه کردند و بعضی از کارمندان راکه دارای ویدئودرمنازلشان بود محاکمه و.....، سپس ماهواره آمد، با ماهواره مبارزه کردند، حتی مجلس ممنوعیت داشتن ماهواره را ممنوع کرد،ودیشها را از پشت بام به پایین انداختند و علیرغم این ممنوعیت در اکثر منازل ماهواره وجوددارد، اکنون مسائل فضای مجازی مطرح است و ادامه را خودتان قضاوت کنید.....

۰۲/۸/۲۴ ۰۹:۴۷

برخی از رسانه ها واقعا مخرب هستند خصوصا در میانه هرکه یه گوشی برداشته با کپی برداری از دیگر رسانه ها هر خبری را بدون اینکه عوارض و یا پیامدهایی را که بعد از انتشار در نظر بگیره منتشر میکنه و به جامعه یا افراد آسیب وارد میکنه بنظرم باید کنترل شوند

۰۲/۸/۲۴ ۰۹:۰۹

باسلام کاملادرست است این روزهاخبرنادرست نوشته شده تعلق وام به بازنشستگان تامین اجتماعی که باعث زحمت بسیارگردید

۰۲/۸/۲۴ ۰۷:۱۳

این راه بجایی نمی رسد

اخبار روز