کد خبر: ۳۰۶۱۹
۸۵۹ بازدید
۷ دیدگاه (۵ تایید شده)

رشته این ناهماهنگی ها و روزمرگی ها تاکی ! راهکارچه میتواند باشد؟

۱۳۹۳/۹/۹
۲۰:۵۶

همانطورکه برای همه ما مشخص است میانه پتانسیل ها و ظرفیت های زیادی برای اشتغال، کارآفرینی و در یک کلام توسعه همه جانبه دارد. بااین وجود متاسفانه طی سالیان متمادی کمکش های مدیران شهر و مسئولین موجب گردیده تا نگاه شان به آینده نباشد و دچار روزمرگی شوند بطوریکه اینکار ضربه بر پیکر جامعه میانه زده و وضعیت را درحد بحرانی و هشدار قرار داده است ( رجوع شود به آمار مهاجرت، بیکاری و سایر معضلات اجتماعی).  بنابراین راه چاره چیست؟

خواهران و برادران، امروز تجربه کشورهای پیشرفته و هزاران تحقیقات دیگر نشان داده است که تنها راه علاج کشورهای کمتر توسعه یافته جهت رسیدن به کاروان شتابزده دولت های توسعه یافته اینست که یک برنامه نظامند که برگرفته از اشتراکات اذهان مختلف آن جامعه (مردم، نخبگان و مسئولان ) است، ترسیم  و تصویب گردیده و به اجرا درآید.

 از طرف دیگر از آنجاکه توان و منابع مالی آن کشورها محدود است و همزمان نخواهند توانست در تمام بخش های اقتصادی سرمایه گذاری نمایند، لازم است بخش های پیشرو و اولویت دار را مشخص نمایند تا با درآمد حاصل از آن بخش بتوانند در بخش دیگر ( اولویت دوم) نیز سرمایه گذاری لازم را داشته باشند. براین اساس می توان انتظار ترقی از آن جوامع را داشت. درغیر اینصورت نمیتوان گفت که با پراکندن آن منابع مالی محدود بتوانند موتور اقتصاد جامعه را به حرکت در بیاورند.

بنابراین همشهریان محترم، برای اینکه ما بتوانیم جامعه خود را از این مهلکه ( اختلافات، مهاجرت، بیکاری، و ...) نجات بدهیم مجبوریم به اصول گفته شده بالا عمل نمایم بدین صورت که بایستی چشم انداز و سند راهبردی بر این شهر تدوین گردد بطوریکه اولا قابلیت و توان های محیطی منطقه شناسایی و براساس آن تصمیم گیری شود دوما بایستی این سند به برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت با چهارچوب زمانی مشخص و با در نظر گرفتن بخش مقدم (پیشرو) تقسیم گردد و سوما با رویکرد پانین به بالا تنظیم شده باشد ( براساس دیدگاه تمام کنشگران جامعه).

لازم به توضیح است ما اگر بصورت کلی به بخش های اقتصادی شهرمان نگاه کنیم سه بخش بیشتر از همه در شرایط فعلی توان اشتغالزایی دارند که شامل بخش کشاورزی، صنعت و معدن می شوند منتهی بنابر گفته هیرشمن طبیعی است که در تمام بخش ها بدلیل کمبود منابع مالی نخواهیم توانست سرمایه گذاری کنیم و اینجاست که بایستی بخش پیشرو مشخص گردد و سرمایه گذاری ها بیشتر به آن سمت هدایت گردند.

دراینصورت باتوجه به اینکه این برنامه مورد توافق همه قشرها است آنگاه امید است طناب ناهماهنگی ها و اختلافات بسته شود و فضای ملتهب جامعه سرو سامان یابد چون در هر حالت فصل الخطاب برنامه خواهد بود نه اینکه هر کسی از خود یک چیزهای بتراشد و بعد بر سر آن جار و جنجال به پا کنند و آخر هم سر از جایی بر نیاورد ( آنچه که هم اکنون مرسوم است).

 بلکه در اینصورت تمام مدیران شهری از نمایندگان گرفته تا روسای نهادهای کوچک دغدغه های شان این خواهد بود که براساس سند تنظیم شده توان های فکری و مالی منطقه را مدیریت کنند در غیر اینصورت مردم نسبت به مخاطیان حق اظهار نظر برای خود را محفوظ خواهند دانست.

گفتنی است این رویه ( برنامه نظامند) در تمام کشورهای پیشرفته درحال اجرا است بعنوان مثال در امریکا اگر مسئولی و یا مقامی بخواهد عوض شود مسئول بعدی که میاید موظف است همان برنامه قبلی را دنبال کند اما در ایران چطور؟ البته خوشبختانه بعضی از شهرها در سال های اخیر توانسته اند تاحدی از این مهلکه (بی برنامه بودن و دچار روزمرگی شدن) دور باشند بطوریکه امروز در سطح استان شهرهای مثل مراغه، بناب، مرند و... با این شیوه توانستند راه ترقی در پیش بگیرند و آوازه نامشان را بیش از پیش بر سر زبان ها بیندازند.

 

 

 

 

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۳/۹/۱۰ ۱۰:۰۳
جناب آقای حسینخانی " با سلام و تشکر از موضوعی که به رشته تحریر در آورده اید.در بخشی از سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 که در آذر ماه سال 1382 از سوی مقام معظم رهبری به رئیس جمهور ابلاغ شده چنین آمده است :جامعه ایرانی در افق چشم انداز چنین ویژگی خواهد داشت: توسعه یافته، متناسب با مقتضیات فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی خود متکی بر اصول اخلاقی و ارزش های اسلامی ، ملی و انقلابی، با تاکید بر مردم سالاری دینی ، عدالت اجتماعی ، آزادیهای مشروع، حفظ کرامت و حقوق انسانها و بهره مند از امنیت اجتماعی و قضایی، متکی بر سهم برتر منابع انسانی و سرمایه اجتماعی در تولید ملی ، برخوردار از رفاه ، امنیت اجتماعی ، فرصت های برابر ، توزیع مناسب درآمد، به دور از فقر ، فساد ، تبعیض و بهره مند از محیط مطلوب حال این سوال مطرح میشودآیا مسئولین شهر هم سو با برنامه چشم انداز هستند؟ آیا برنامه های میان مدت 5 ساله د رراستای سند چشم انداز میباشد؟یقینا اگر بتوانیم به اجرایی شدن سند چشم انداز کمک و حرکت هم سو با آن ادامه دهیم برخی از مشکلات عمده و کلان حل و نیاز با برنامه دیگری در قالب سند راهبردی شهر نخواهیم داشت ولی افسوس به قول جنابعالی مدیران شهر به روزمره گی دچار شده اند و از اصل برنامه دور مانده و به جای واجبات به مستحبات مشغول میباشند.
۹۳/۹/۱۰ ۰۱:۳۴
اشتباه نکنم در کتاب اقای قاسم مهداد در مورد میانه به نقل از یک جهانگرد امده بود:در مسیر سفرم شبی در میانه اتراق کردم به غیر از پشه های این شهر به موردی در میانه برخوردم که هیچ جای دنیا سابقه ندارد وان اینکه در خانه ای که مهمان بودم وقتی میزبان برای لحظاتی جهت کاری بیرون رفت دوست وی که با من تنها بود شروع به بد گویی از میزبان نمود وجالب اینکه بعد از امدن میزبان ورفتن دوستش اینبار میزبان شروع به بد گویی از دوستش کرد!!!برایم عجیب بود که چرا دو دوست پشت سر هم وبرای فردی که فقط یک شب مهمانشان است واحتمال زیاد دیگر او را نخواهند دید بدگویی میکنند." دوست عزیز به نظر حقیر جامعه شهری ما وتفکراتمان باید اصلاح شود باید از افراد تاثیر گذار شهر در همه عرصه ها حمایت کرد ان هم حمایت معنوی وارزش گذاری.میانه هم منابع انسانی غنی دارد هم منابع معدنی کشاورزی و... ولی این شهر از ابتدا در مسیر درستی حرکت نکرده است .اینقدر که غریب نوازیم درصدی هم همشهری نواز باشیم ونخبگانمان را فراری ندهیم.
۹۳/۹/۹ ۲۲:۴۱
به نظر من اگر تنگ نظری ها از میانه حذف شود ، اگر اعتماد به نفس در میانه ای ها به وجود آید و در واقع خود را قبول کند در اینصورت سرمایه گذاری را که وارد شهرمان شده و می خواهد آستین بالا زند فراری نخواهد داد: " ؟آخه میانا دا یر دی سرمایه گذاری ائلیرسن؟ "
۹۳/۹/۹ ۲۲:۲۲
میانه اونقر پتانسیل و ظرفیت دارد که اونقدر میتونیم هندوانه وخربوزه وخیار بکاریم که نه تنها اذربایجان رو سیراب میکنه بلکه به اردبیل و زنجان هم میتوانیم صادر بکنیم

اخبار روز