کد خبر: ۱۳۵۵۰
۸۶۱ بازدید
۰ دیدگاه (۰ تایید شده)

پاسخ انجمن خودروسازان به اظهارات یک نماینده

۱۳۹۲/۵/۱۵
۱۲:۴۰




فرارو- داود میرخانی رشتی، مشاور انجمن خودروسازان ایران به اظهارات یکی از نمایندگان مجلس در گفت و گو با فرارو واکنش نشان داد.


روز گذشته علی علی لو عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت و گویی با فرارو به تندی از عملکرد مدیران صنعت خودرو انتقاد کرد. این نماینده مجلس از دولت جدید در خواست کرد که مدیران صنعت خودرو را تغییر دهد.

پس از انتشار این گزارش داود میرخانی مشاور انجمن خودروسازان جوابیه ای برای فرارو ارسال کرده است و نسبت به سخنان این نماینده واکنش نشان داده است.

دولت مدیران صنعت خودرو را تغییر دهد

در جوابیه آقای میرخانی آمده است:

جناب آقای "علی لو"حضرتعالی علت اصلی مشکلات ایجاد شده درصادرات خودرو به کشور عراق را:
اولا: اظهارات ناصحیح وغیر مسئولانه مسئولان چند نهاد و از جمله اظهارات مکرر رِئیس پلیس محترم راهور ناجا وحتی برخی نمایندگان مجلس(از جمله خودتان) در یکسال اخیر درموردکیفیت نازل خودروی پراید نمی دانید و
ثانیاٌ: علت اصلی مشکل را مجموعه مدیریتی این صنعت دانسته،
ثالثا: راه حل پیشنهادیتان به دولت جدید آقای دکتر روحانی، تغییر دسته جمعی این مدیران است.
جناب آقای علی لو اجازه دهید به ترتیب به صحت و سقم موارد سه گانه فوق بپردازم:
فراز اول- اظهارات نا صحیح و غیر مسؤلانه مسئولان عامل كاهش صادرات نبوده!
1- موفقیت پراید در بازار عراق باعث کاهش سهم صادرات رقبای متعدد شده بود. رقبای ما در عراق برای شکستن قلم پای پراید، بهترین راه را هجمه تمام عیار به مقامات مسؤل عراقی، با استناد به فرمایشان نا صحیح و غیر مسؤلانه مسؤلان راهور ناجا دانستند. واظهار داشتند وقتی که رئیس پلیس راهور کشور صادر کننده این
خودرو آنرا نا ايمن و داراي بيشترين رقم تصادفات اعلام نموده، چگونه اجازه واردات این خودروی غیر ایمن را به کشور عراق می دهید؟ و مقامات عراقی در برابر این استدلال محکم، راه چاره ای نداشتند جز اینکه همان اتهامات ناروا را تکرار کرده و باستناد آن جلوی واردات را بگیرند.
2- از شما نماینده محترم ملت می پرسم، حتی اگر نظرات ناصحیح جناب سردار مومنی صحیح میبودند، آیا باید سخن خود را با ذکر دلایل به مسئولان استاندارد یا وزارت صمت ومدیر عامل سایپا بگویند یا اينكه آنها را نه یکبار، بلکه ده ها بار در رسانه های عمومی مطرح نمایند؟ ونه تنها باعث تشویش اذهان عمومی بلکه باعث تشویش افکار مسئولین کشور وارد کننده پراید شوند.
3- پرسیدنی است چرا پس از چند سال درخواست مکرر از راهور، اما هنوز هم امار و اطلاعات تصادفات در اختیار خودرو سازان و سایر مراجع ذیصلاح قرار نمی گیرد تا بتوانند با تجزیه و تحلیل آنها به نقاط ضعف خودروهايشان پرداخته و نسبت به رفع آنها اقدام نمایند؟
آقای علی لو آیا درخواست نابجا ایست اگر خواهش کنیم جنابعالی یا کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی پیشقدم شده و اطلاعات فوق را از راهور اخذ و در اختیار مراجع نامبرده فوق قرار دهید؟
4- مطابق آمار تصادفات منتشر شده توسط راهور تعداد کشته های تصادفات در سال 84 که جمع خودرو های در حال تردد در کشور کمتر از 6 میلیون خودرو بوده، برابر 27755 نفر بوده. در حالی که تعداد کشته ها در سال 91 برابر 19089 نفر بوده، یعنی 8666 نفر کمتر تلفات کشته داشته ایم. در حالی که تعداد خودرو های در حال تردد 5.2 برابر شده است.
این کاهش تلفات مورد تاًیید ریاست محترم نیروی انتظامی قرار داشته و در مصاحبه های خود به آن اشاره کرده اند.. بی گمان این دستاورد کاهش تلفات، مرهون چند عامل بوده که یکی از آنها افزایش کیفیت خودرو های تولیدی و از جمله خودروی پراید بوده است.
5- زحمات چندین ساله مهندسین طراحی و تولید شرکت سایپا ، پس از اعمال تغییرات متعدد مهندسي برای استحکام بیشتر بدنه، دو سال پیش به ثمر نشست و در نهایت 100 x که تست کامل تصادفات بدنه را از مراجع ذیصلاح اروپایی اخذ نموده بود ، به بازار عرضه شد. این امر حتی مورد تاًیید جناب آقای دکتر احمدی مقدم رئیس محترم نیروی انتظامی قرار گرفته، به نحوی که در مصاحبه اخیر خود به این امر مهم اشاره صریح و روشن داشتند و خوشبختانه از آن زمان به بعد دیگر شاهد تبلیغات سوء نبوده ایم.
6- متاًسفانه استناد غلط مدیریت راهور بر این امر که بیشترین تصادفات مربوط به پراید است ، هر چند از نظر ارقام صحیح به نظر میرسد اما مانند گفتن "لا اله " و نگفتن " الا اله " است.
عبارات ناقص ارائه شده به جامعه وقتی کامل میشوند که بهمراه ارقام تصادفات، میزان تعداد خودرو های در حال تردد همان خودرو نیز داده شود. به عبارت صحیح تر باید گفته شود تعداد تصادفات سالانه خودروی A فلان مقدار به ازای 100 هزار دستگاه خودروی در حال تردد است.
با این معیار، نسبت تصادفات خانواده پراید نه تنها پر تصادف ترین خودروی کشور نیست بلکه رتبه چهارم را دارد. وبدینسان ادعای راهور ناجا نه تنها ناصحیح، بلکه غلط بوده و بی سبب. موجب تشویش افکار عمومی در ایران، وتشویش افکار دولتمردان عراقی شده بود.
فراز دوم- علت اصلی مشکلات صنعت خودرو مجموعه مدیریتی این صنعت است.
جناب علی لو بی گمان مدیران این صنعت مانند سایر مدیران، نمایندگان مجلس، مسولان اجرایی و... انسان های کاملی نیستند و عملکردشان دارای نقص و ایراد فراوان است. اما همین مدیران ، با تمام کاستی ها، در دو دهه اخیرتوانسته اند:
1 - تولید این صنعت را از حالت توقف کامل در سالهای پس از جنگ تحمیلی به وضع تولید سال 90، یعنی تولید 1.6میلیون دستگاه خودرو برسانند و در سال 90 رتبه سیزدهم تولید جهانی خودرو را به خود اختصاص دهند. اين صنعت تنها صنعتی است که مهندسین اش در دهه گذشته
اولا، بیشترین تنوع تولید را به بازار عرضه کرده اند. سمند، پارس، سورن، 206 صندوقدار، پلاتفرم X100، تیبا، تندر 90، رانا، دنا، خانواده موتورEF7 و ...
ثانیا، بیشترین کاهش در آلایندگی هوا را ممکن کرده اند بطوریکه حجم آلایندگیها را از حدود 60 گرم در هر کیلومتر تردد به 7.2 گرم ودر برخی خودروها به 3.1 گرم رسانده اند.
ثالثا، تنها صنعتي است كه بر اساس ضوابط استاندارد اتحاديه اروپا( 55 ديركتيو) عمل مي نمايد.
نکته بسیار اساسی آنکه اگر سرکوب مالی 8 سال گذشته دولت نبود، امکان عرضه محصولات کاملا جدید و ارتقاء بیشتر کیفیت خودروهای موجود ممکن میشد.
2- نرخ رشد تولید این صنعت در 20 سال گذشته همواره 2 برابر رشد کل صنعت و 4 برابر رشد اقتصادی مملکت بوده است.
3- نزدیک به دو برابر هر صنعت دیگر ارزش افزوده خلق کرده است.
4- ترد یک به 5.2 برابر هر صنعت دیگر مالیات به دولت پرداخته است.
5- با پرداخت 5000 میلیارد تومان در سال 90 بیشترین سهم رادر پرداخت به دولت و نهاد ها ی عمومی دارد.
6- تنها صنعتی است که بیش از 20% کل مبلغ پرداختی هرخریدار ش را به جیب دولت واریز کرده است.
7- وابستگی ارزی اش را در طول این سال ها از حدود 60% به 30% کاهش داده است.
8- با پرداخت بهره سالانه 1300 میلیارد تومان، بزرگترین مشتری اعتبارات بانکی است.
9- آقاي علي لو نكات مثبت اين صنعت را گفتيم حال به ضعفهای مجموعه مدیران این صنعت بپردازیم وببینیم واقعیتها چه میگویند؟ آیا ادعای مطروحه را تائید میکنند یا تکذیب؟
الف- این واقعیت که از شروع دولت نهم تا اواخر سال 89 ، وزرای سابق صنعت ومعدن برخلاف مصوبه شورای اقتصاد، از تشکیل کمیته خودرو وتعیین قیمت در حاشیه بازار خودداری کرده وبه سرکوب مالی خودروسازان پرداختند، به نحوی که شاخص عمومی قیمتها در پایان سال91 به1000 رسید، در حالی که شاخص قیمت خودرو به200 رسیده است، به مدیریت مجموعه برمیگردد؟
ب- این واقعیت که با ادغام نا پخته وغیر کارشناسی دو وزارتخانه صنعت ومعدن، و وزارت بازرگانی عملا کارهای وزارت صنعت ومعدن به زمین ماندو... و با سپردن عنان کمیته خودرو به سازمان حمایت، و قیمت گذاری 20 درصد زیر قیمت تمام شده در اسفند 90 ، بزرگترین ضربه اقتصادی در تمام طول تاریخ صنعت خودروی ایران، با زیان 4000 میلیارد تومانی در سال 91 به ثبت رسید، به مدیریت مجموعه بر میگردد؟
پ- این واقعیت که شورای رقابت قبل از آماده سازی زمینه ها (جمع آوری اطلاعات و..) به ناگهان به مسئله قیمت گذاری ورود نموده وبا اظهارات غیر علمی وغیر کارشناسی برخی اعضایش (که متاسفانه مانند شما نماينده مجلس هم بودند)، باعث توقف فروش خودروسازان به مدت چهار ماه شدند، به مدیریت مجموعه برمیگردد؟
ت- این واقعیت که فرمول پیشنهادی شورای رقابت، برخلاف مصوبه شورای اقتصاد که بر قیمت تمام شده به علاوه سود عادله تاکید دارد، تعیین شده است، وفاجعه بار تر آنكه، بر قیمت پایه ای تکیه دارد که خود آن قیمتها، عامل ضرروزیان 4000 میلیارد تومانی شده بود، به مدیریت مجموعه برمیگردد؟
5- این واقعیت که دولت برخلاف مفاد قانون برنامه چهارم توسعه که در برنامه پنجم ( ماده 101) هم تنفیذ شده است ، اقدامی جهت پرداخت ضرر وزیان خودروسازان نکرده ونمی کند، به مدیریت مجموعه برمیگردد؟
6- این واقعیت که پس از اعتراضات فراوان خودروسازان که گوش دولتیان را کر کرده بود، معاون اول محترم سابق ، در کار گروه حمایت از تولید ،پرداخت 2000میلیارد تومان تسهیلات بانکی را تصویب کردند که تا کنون دیناری از آن پرداخت نشده است، به مدیریت مجموعه برمیگردد؟
7- این واقعیت که رئیس جمهور محترم سابق پس از استماع گزارشات خودروسازان، اجازه دادندپس از 9 ماه تاخیر، بالاخره نرخ ارز در محاسبه قیمت تمام شده، برابر نرخ ارز مبادله ای انجام شود، و چند روز پس از افزایش قیمتها، در کمال ناباوری وبرخلاف موافقت قبلی خودشان، در تلویزیون خطاب به خودروسازان گفتند خودرو کیلوئی چند؟ که باعث ایجاد بدبینی شدید مردم به خودروسازان ودر نتیجه قفل شدن بازارگردید ، به مدیریت مجموعه برمیگردد؟
8- اين واقعيت كه تثبيت مصنوعي نرخ ارز در چند سال گذشته باعث كاهش مستمر قيمت تمام شده قطعات وارداتي گرديد و همزمان با سركوب مالي قطعه سازان از جانب خودروسازان( تثبيت تحميلي قيمت خريد قطعات)، برخي قطعه سازان براي حفظ بقاي خود مجبور به استفاده از قطعات وارداتي از چين شدند و بدينسان ضمن كاهش كيفيت خودرو، برخی از تولید کنندگان قطعات تبدیل به وارد کننده شدند ودر نتیجه وابستگي ارزي افزايش يافت كه پس از شروع بحران تخصيص ارز و 3 برابر شدن نرخ ارز، امكان تامين قطعات از خارج( چين) به مشكل جدي برخورد كرد و عامل كاهش تيراژ توليد گرديد، به مديريت مجموعه بر مي گردد؟
9- این واقعیت که به خاطر تصمیمات سیاسی دولت ، مجبور به ایجاد سایتهای برون/درون مرزی زیان ده، میشویم، به مدیریت مجموعه برمیگردد؟
10- این واقعیت که تداوم سرکوبهای مالی همراه با اصرار سهامداران عمده به توزیع نقدی سود (اشکال قانون تجارت) که باعث تخلیه منابع هرچند اندک، شرکتها میشود، به نحوی که امکان سرمایه گذاری برای طراحی وتولید محصولات جدید منطبق برفناوریهای جدید و..بوجود نمي آيد، به مدیریت مجموعه بر میگردد؟
11- این واقعیت که سرمایه گذاری صنعتی( ازجمله قطعه سازی) با نرخ بهره بانکی 25-30 درصد درهیچ کجای دنیا امکان پذیر نمیباشد، به مدیریت مجموعه بر میگردد؟
12- این واقعیت که نداشتن ارتباط فعال با دنیای خارج، مانع از جذب سرمایه گذاری خارجی برای انتقال دانش فنی روز دنیا گردیده، و اجبارا به تولید محصولات کهنه و قدیمی ادامه ميدهيم، به مدیریت مجموعه برمیگردد؟
13- این واقعیت که برخورد انفعالی وزرای دولت نهم ودهم باعث شد تا صنعت خودرو به جای یک متولی، چندین متولی پیدا کند که هرکدام بدون توجه به شرایط اضطراری اقتصادی ناشی از تحریمها با گذاردن اهداف غیر کارشناسی و غیر عملیاتی برای صنعت خودرو، علاوه برهدر رفت مبالغ فراوان، وقت بسیار زیادی از مدیریت صنعت را تلف کرده اند، به مدیریت مجموعه برمیگردد؟
فراز سوم – پیشنهاد كرده ايد مجموعه مدیریتی این صنعت تغییر کند!
از جنابعالی به عنوان یک نماینده محترم مجلس شورای اسلامی، بعید به نظر میرسد که به دنبال پاک کردن صورت مسئله بوده وتصور کنید مشکلات زیر بنائی تحمیلی به اقتصاد،به تولید، به صنعت، وبه صنعت خودرو را مي توانيد با تعویض مدیران، حل وفصل نمائید. بی گمان صنعت خودرو هم مثل تمام صنایع دیگر گرفتار مشكلات درون سازمانی هم هست و مدیران فعلیش هم بی عیب و نقص نیستند، اما گوسفند قربانی هم نیستند که جلوی پای دولت جدید قربانی سیاستهای غلط گذشته دولت ومجلس شوند!
جناب آقای علی لو کلام آخر اینکه علت العلل مشکلات این صنعت دولتی اداره کردن، یعنی دخالتهای نا بجای مستمر دولت در این صنعت است. از تحمیل مدیران تاسطح مدیران میانی، تا 7000 استخدام تحمیلی وحتی تحمیل قطعه سازان بی کیفیت توسط نمایندگان مجلس وسایر بزرگان، حتی تحميل ایجاد سایتهای زیانده توسط.... وتحمیل قیمتهای زیر قیمت تمام شده، و حتی خودداری از پرداخت زیانهای حاصله تحميلي (برخلاف قوانین جاری )... میباشد. آيا از رتبه محيط كسب و كاركشورمان در جهان و منطقه با خبريد؟ با وجود این دخالتها، مدیرانی از کره مریخ هم نمیتوانند معجزه کنند.
داود میرخانی رشتی
مشاور انجمن خودروسازان ايران

 

 

 

 

 

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

اخبار روز