۱۹ شهریور، سالروز وفات آیت الله طالقانی اولین امامجمعه تهران و از یاران و رهبران نهضت امامخمینیره
امام خمینی(ره) در پیامی که به مناسبت درگذشت وی فرستادند، چنین گفتند:
«... او برای اسلام به منزله حضرت ابوذر بود، زبان گویای او، چون شمشیر مالک اشتر برنده بود و کوبنده، مرگ او زودرس بود و عمر او با برکت...»
مسجد هدایت* که پایگاه درس تفسیر قرآن آیتالله طالقانی بود، به یمن علم و تقوا و پاکنفسی و زلالاندیشی ایشان، به ستاد مرکزی آزادگان و مبارزان تبدیل شد و بسیاری از یاوران انقلاب همچون رجایی، باهنر و چمران از کانون گرم علمی او بهرهها گرفتند؛ روایت شهید چمران در این زمینه خواندنی است:
دکتر مصطفی چمران یکی از شرکتکنندگان در این جلسات در خاطراتش از اهمیت آن چنین یاد میکند: «به راستی که آن اجتماع کوچک (جلسه تفسیر مسجد هدایت) که با هدفی متعالی تشکیل میشد، در طوفان حوادث سیاسی آن روزگار مانند کشتی نجات بود که ما را از خطرات فراوان انحراف به گردابهای چپ و راست حفظ کرد».
شهید محمدعلی رجایی دیگر شرکت کننده آن جلسات در خصوص تاثیر فکری مرحوم طالقانی معتقد است که «بزرگترین نقش را قبل از قیام امام در حرکت جامعه، استاد طالقانی داشتند»، «جلسات تفسیر آیتالله طالقانی بهانه بسیار خوبی بود و برای جذب جوانان و نقطه نظرهای سیاسی که درباره رژیم مطرح میشد»... «بزرگترین نقش آیتالله طالقانی، تفسیر قرآن و به کار بردن الفاظ سیاسی علیه رژیم بود، زیرا وی آیاتی که در جهت برخورد و مبارزه با طاغوت بود بیان نموده و برای جوانان خوب تفهیم میکرد»."